< 15 min, Makanan laut, Makanan Melayu, Malam, Resepi, Sos 3 Rasa, Sos Tiram, Tengah Hari

Kepah Masak Belacan

Resepi

Kepah Masak
Belacan

Berapa cepat?

Kurang daripada 15 min

Lauk apa?

Makanan laut

Bila nak makan?

Tengah Hari/Malam

Citarasa apa?

Makanan Melayu

Bahan bahan:

1 kg kepah
2 sudu besar cili giling
7 ulas bawang putih
3 cili kering
1 bawang besar
4 bawang merah
3 inci belacan
1 batang serai (titik)
4 sudu besar Sos Tiram Mahsuri
1 sudu besar Sos 3 Rasa Mahsuri
2 limau nipis
Minyak masak
Garam

Menggunakan produk:

Cara–cara:

  1. Panaskan minyak. Tumis kesemua bawang yang telah dihiris.
  2. Masukkan cili kering dan kemudian cili giling.
  3. Masukkan belacan.
  4. Masukkan kedua–dua sos Mahsuri dan kemudian serai.
  5. Masukkan kepah. Jika perlu, tambah sedikit air.
  6. Hidangkan.

Nak try ni jugak?

Shell Out

Corn Dog Keju Ala 3 Rasa

Burger Mahsuri 3 Rasa

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *