< 60 min, Fusion, Makanan laut, Malam, Resepi, Sos 3 Rasa, Sos Tiram

Shell Out

Resepi

Shell Out

Berapa cepat?

Kurang daripada 60 min

Lauk apa?

Makanan laut

Bila nak makan?

Malam

Citarasa apa?

Fusion

Bahan–bahan:

2 biji bawang Holland
3 ulas bawang putih
7 sudu besar cili kisar
1kg ketam (direbus)
1kg lala/kepah (direbus)
1kg udang (direbus)
1kg sotong (direbus)
Batang jagung (direbus)
Brokoli (direbus)
Lobak merah (direbus)
Sos 3 Rasa Mahsuri
Sos Tiram Mahsuri
Air rebusan makanan laut

Menggunakan produk:

Cara–cara:

  1. Rebuskan makanan laut dan sayur secara berasingan dan ketepikan.
  2. Tumis bawang Holland, bawang putih dan cili kisar sehingga naik bau.
  3. Tambah sos 3 Rasa Mahsuri, Sos Tiram Mahsuri, kacau rata dan tambah air rebusan seafoods untuk lebih berkuah.
  4. Perisakan dengan garam dan masukkan semua seafoods dan kacau rata.
  5. Hidangkan dengan sayuran.

Nak try ni jugak?

Nasi Goreng Rendang

Nasi Goreng Hitam Manis

Nasi Ayam Percik Bakar

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *