Resepi
Shell Out
Berapa cepat?
Kurang daripada 60 min
Lauk apa?
Makanan laut
Bila nak makan?
Malam
Citarasa apa?
Fusion
Bahan–bahan:
2 biji bawang Holland
3 ulas bawang putih
7 sudu besar cili kisar
1kg ketam (direbus)
1kg lala/kepah (direbus)
1kg udang (direbus)
1kg sotong (direbus)
Batang jagung (direbus)
Brokoli (direbus)
Lobak merah (direbus)
Sos 3 Rasa Mahsuri
Sos Tiram Mahsuri
Air rebusan makanan laut
Menggunakan produk:
Cara–cara:
- Rebuskan makanan laut dan sayur secara berasingan dan ketepikan.
- Tumis bawang Holland, bawang putih dan cili kisar sehingga naik bau.
- Tambah sos 3 Rasa Mahsuri, Sos Tiram Mahsuri, kacau rata dan tambah air rebusan seafoods untuk lebih berkuah.
- Perisakan dengan garam dan masukkan semua seafoods dan kacau rata.
- Hidangkan dengan sayuran.