Resepi
Sotong
Kam Heong
Berapa cepat?
Kurang daripada 30 min
Lauk apa?
Makanan laut
Bila nak makan?
Tengah Hari/Malam
Citarasa apa?
Makanan Oriental
Bahan A:
500g sotong
30g udang kering
20g bawang putih
30g bawang besar
20g halia
5 biji cili padi
3 tangkai daun kari
30g serbuk kari ikan
30g Sos Tiram Mahsuri
50g Kicap Manis Mahsuri
10g serbuk pati ayam
Menggunakan produk:
Cara–cara:
- Tumiskan bawang putih, bawang besar, halia dan daun kari sehingga wangi.
- Masukkan udang kering, serbuk kari, cili padi dan kacau rata.
- Tambahkan Sos Tiram Mahsuri, Kicap Manis dan masukkan sotong.
- Masak sehingga sotong empuk. Hiaskan dengan hirisan daun bawang sebelum hidang.