Resepi
Daging Goreng
Kicap Dengan
Kentang
Berapa cepat?
Kurang daripada 30 min
Lauk apa?
Daging
Bila nak makan?
Tengah Hari/Malam
Citarasa apa?
Makanan Melayu
Bahan A:
500g daging batang pinang (dihiris nipis)
30g Sos Tiram Mahsuri
50g Kicap Manis Pedas Mahsuri
Bahan B:
Kentang dipotong dadu (digoreng dan diketepikan)
Bahan C:
50g bawang merah
20g bawang putih
30g lobak merah (dipotong kecil)
30g kubis bunga
30g jagung muda
50g daun bawang
50g kacang panjang (dipotong kecil)
Menggunakan produk:
Cara–cara:
-
- Gaulkan semua bahan A dan perapkan selama 2 jam.
- Gorengkan daging yang diperap sehingga masak dan masukkan semua bahan B dan bahan C. Kacau seketika.
- Angkat dan toskan sebelum hidang.